מתכון

עוגת שזיפים

ביתית, מנחמת, עמוסה שזיפים ושטרויזל שאי אפשר להפסיק ליישר גם אם ממש מנסים

דצמבר 2019
עוגת שזיפים. צילום: shutterstock
עוגת שזיפים. צילום: shutterstock

במתכון המקורי לא עובדים לפי הספר – את הבצק הפריך לא מקררים לפני הרידוד אלא פשוט משטחים אותו ידנית בתבנית ומצמידים לדפנות. למרות כל התיאוריות הקונדיטאיות השיטה הזו עובדת נהדר.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק

למלית

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים את הבצק

2

שמים קמח, סוכר, מלח, קליפת לימון וחמאה בקערת מעבד מזון ומעבדים לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק.

מרכיבים ואופים

3

משטחים 2/3 מהבצק בתחתית ובשולי התבנית לעובי 4 מ"מ וגובה 4 ס"מ. מקפיאים את יתרת הבצק.

4

מורחים ריבה על בסיס הבצק, מסדרים עליה שזיפים חתוכים בצפיפות (רצוי להשכיב אותם על הצד) ומפזרים מעל סוכר וקליפת לימון.

5

מגררים את יתרת הבצק על פומפייה גסה מעל השזיפים.

6

אופים 50-45 דקות עד שהבצק מזהיב בצורה יפה ומצננים.

7

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. שומרים במקרר 4-3 ימים. מגישים בטמפ' החדר.