מתכון

עוגת שקדים, אגסים ושזיפים מיובשים

בחושה עשירה של הקונדיטור ברי סייג. המרקם שלה מזכיר עוגת סולת והחיבור בין השקדים לאגסים מחדד את הטעם המרציפני

3,765 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לפירות בסירופ:

לעוגה:

לזיגוג:

אופן ההכנה

מכינים את האגסים:

1

מבשלים אגסים עם מים, סוכר ווניל בסיר כ-15 דקות על להבה בינונית עד שהם רכים למחצה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד. מוסיפים לסיר שזיפים מיובשים ומבשלים בסירופ 5 דקות. מסננים.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את העוגה:

3

מקציפים חמאה עם סוכר במהירות גבוהה 3 דקות עד לקבלת קרם בהיר ותפוח. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה.

4

מוסיפים שקדים טחונים, קינמון, קמח ורום לקערה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות בעזרת מרית עד לקבלת מרקם אחיד.

5

יוצקים את הבלילה לתבנית ומסדרים מעל את חצאי האגסים והשזיפים.

6

אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים.

מזגגים:

7

מחממים ריבה עם מעט מים ומורחים על העוגה.