לפעמים אני מחליפה 2-1 כפות קמח באבקת קקאו ומקבלת עוגה שוקולדית. אני ממליצה להגיש את העוגה עם רוטב רוזטה.
המתכון מותאם לבתנית בקוטר 22-20 ס"מ.
למתכון לרוטב רוזטה ושמנת שקדים לחצו כאן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
יוצקים מים רותחים מעל תמרים, מוסיפים אבקת סודה לשתייה, מערבבים ומניחים בצד ל-15 דקות. מעבירים עם הנוזלים למעבד מזון וטוחנים ב-2-3 פולסים לתערובת חלקה.
2
מחממים תנור ל־ 170 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ (גוזרים עיגול לתחתית ומדביקים עם מעט שמן, גוזרים פס נייר אפייה ומצמידים עם שמן לדפנות).
3
מעבירים את מחית התמרים לקערה, מוסיפים שמנת שקדים או קרם קוקוס, שמן זית, חמאת קקאו וקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת אפייה, סירופ מייפל, תמצית וניל ומלח ומערבבים לפיזור אחיד.
4
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 1/2 שעה או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. יוצקים רוטב רוזטה מעל העוגה (לא חובה) ומגישים.