מתכון

עוגת תמרים בחושה

עוגה עסיסית במתיקות עדינה. אימא שלי הכינה אותה עם שלל תבלינים חמים ואני בחרתי לאפות אותה ללא תבלינים

30,732 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
עוגת תמרים בחושה עם רוטב רוזטה  של רינת צדוק. צילום: שני בריל.
עוגת תמרים בחושה עם רוטב רוזטה של רינת צדוק. צילום: שני בריל.

לפעמים אני מחליפה 2-1 כפות קמח באבקת קקאו ומקבלת עוגה שוקולדית. אני ממליצה להגיש את העוגה עם רוטב רוזטה.

המתכון מותאם לבתנית בקוטר 22-20 ס"מ.

למתכון לרוטב רוזטה ושמנת שקדים לחצו כאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

יוצקים מים רותחים מעל תמרים, מוסיפים אבקת סודה לשתייה, מערבבים ומניחים בצד ל-15 דקות. מעבירים עם הנוזלים למעבד מזון וטוחנים ב-2-3 פולסים לתערובת חלקה.

2

מחממים תנור ל־ 170 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ (גוזרים עיגול לתחתית ומדביקים עם מעט שמן, גוזרים פס נייר אפייה ומצמידים עם שמן לדפנות).

3

מעבירים את מחית התמרים לקערה, מוסיפים שמנת שקדים או קרם קוקוס, שמן זית, חמאת קקאו וקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת אפייה, סירופ מייפל, תמצית וניל ומלח ומערבבים לפיזור אחיד.

4

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 1/2 שעה או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. יוצקים רוטב רוזטה מעל העוגה (לא חובה) ומגישים.