מתכון

עוגת תפוזים וקוקוס עסיסית ללא גלוטן

המתכון הראשון והפשוט ביותר למי שרוצה להתנסות באפייה ללא גלוטן

10,551 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
עוגת תפוזים וקוקוס ללא גלוטן של תמי בן דוד. צילום: shutterstock
עוגת תפוזים וקוקוס ללא גלוטן של תמי בן דוד. צילום: shutterstock

מניב עוגה לחה ומלאת טעם, שהפכה למיתולוגיה בקרב קוראי האתר של תמי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 3- תבניות אינגליש קייק

לסירופ:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים תבניות אפייה.

מכינים את העוגה:

2

מערבבים חלמונים, קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ותמצית וניל בקערה גדולה.

3

מערבבים קמח תפוחי אדמה, קמח סויה, קורנפלור, קוקוס ואבקת אפייה בקערה נוספת. מוסיפים לתערובת הנוזלית ומערבבים למרקם אחיד

4

מקציפים חלבונים לקצף בהיר (כ 3 דקות). מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפלים את הקצף לתערובת העוגה ויוצקים את התערובת לתבניות.

5

אופים 45 דקות עד שהעוגות מזהיבות. מכבים את התנור ומותירים את העוגות בתנור 10 דקות נוספות.

מכינים סירופ ומברישים:

6

מחממים מיץ תפוזים וסוכר רק עד שהסוכר נמס. מברישים את העוגות בסירופ ומצננים.