מתכון

עוף בסילאן ורכז רימונים

השרייה הממושכת נותנת לטעמים חמוצים מתוקים לחדור לתוך העוף. רכז הרימונים והסילאן גורמים לו להיות שזוף ומגרה

12,344 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוף בסילאן ורכז רימונים של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף בסילאן ורכז רימונים של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה

למתכון נדרש גם זמן השרייה של שעתיים-שלוש ועד לילה במקרר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

יוצקים לקערה את הסילאן ורכז הרימונים וטורפים אותם יחד בעזרת מיקסר יד. מוסיפים באיטיות את שמן הסויה וממשיכים לטרוף עד לקבלת מרקם סמיך ואחיד.

2

מוסיפים את השום, התימין והרוזמרין ומערבבים.

3

מורחים את העוף במרינדה ומעסים אותו להחדרת הטעמים. מניחים במקרר לשעתיים-שלוש.

4

מחממים תנור ל-220 מעלות וצולים את העוף 10 דקות.

5

מנמיכים את החום ל-180 מעלות, וממשיכים לצלות כשעה ורבע נוספות.

להגשה

6

מזליפים מעט סילאן מעל ומעטרים בגפרורי שקדים קלויים.