מתכון

עוף טינְגָה

אחד ממאכלי הרחוב החביבים על המכסיקנים. החומרים זמינים ופשוטים, אך מחית הצ’יפוטלה המעושנים נותנת את הקיק

20,019 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוף טינְגָה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוף טינְגָה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אחד ממאכלי הרחוב החביבים על המכסיקנים. החומרים זמינים ופשוטים, אך מחית הצ’יפוטלה המעושנים נותנת את הקיק. לתבשיל משביע במיוחד מוסיפים קוביות תפוחי אדמה מבושלים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה ציר עוף או מים בסיר בינוני. מוסיפים חזה עוף ומבשלים 10 דקות. מסננים (שומרים כוס מנוזלי הבישול), מצננים ומפוררים את העוף לשערות דקיקות בעזרת מזלג.

2

מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים בצל, עגבניות קצוצות ושום כדקה עד שעולה ריח השום.

3

מוסיפים כוס מנוזלי הבישול של העוף, מחית צ’יפוטלה, עגבניות מרוסקות, עלה דפנה ומלח. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שמסמיך. מסלקים את עלה הדפנה. מתבלים במעט מיץ ליים או לימון לפי הטעם.

4

מוסיפים את העוף המפורר ואת תפוחי האדמה (אם רוצים) ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב נספג בעוף ועוטף אותו.

גרסת הטאקו: מחממים קלות טורטייה תירס. מניחים עליה את התבשיל ועליו סלסת בצל, צנוניות וגינה מכסיקנית (רצועות חסה או כרוב, כוסברה ובצל ירוק). סוחטים מיץ לימון או ליים ומגישים.

גיוון: אם אין מיץ ליים אפשר להחליף ב-1 כף מיץ לימון סחוט טרי.