מתכון

עוף מרוקאי מקורמל בבצל ושזיפים

עוף, בסגנון מרוקאי, מקורמל בבצל ושזיפים, לשים במרכז השולחן ולהתגאות

32,933 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
עוף מרוקאי מקורמל בבצל ושזיפים של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי
עוף מרוקאי מקורמל בבצל ושזיפים של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את כרעי העוף בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהעוף מוכן, כ-20 דקות אחרי הרתיחה.

2

מוציאים מהמים, מצננים לטמפרטורת החדר, ומפרקים את בשר העוף בידיים לקרעים גדולים, ללא עצמות ועור. שומרים בצד.

3

במחבת גדולה או סוטאז' מחממים את השמן ומקפיצים בו את הבצל עד שהוא מתרכך מעט, בערך 5-8 דקות.

4

מוסיפים פנימה את הסוכר החום וממשיכים בטיגון עד שהסוכר הופך לקרמל.

5

מוסיפים את השזיפים ונתחי העוף וממשיכים לטגן כדי שהעוף יצופה בתערובת הקרמל-בצל שבמחבת.

6

מוסיפים את התבלינים והנוזלים - יין אדום, ציר או מים, מלח ופלפל לפי הטעם - ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

7

אם הרוטב נוזלי מדי, מוסיפים כפית גדושה קורנפלור מהולה ב-¼ כוס מים קרים, ומביאים יחד לרתיחה, להסמכת הרוטב.

הצעת הגשה

8

מגישים חם על מצע קוסקוס או אורז.