מתכון

פאד קפאו טופו

לפעמים טופו דווקא כן יכול להיות תחליף מוצלח לבשר, בתנאי שמטפלים בו ומתבלים אותו כמו שצריך

23,638 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
פאד קפאו טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
פאד קפאו טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

היכולת שלו לספוג טעמים מצטיינת במיוחד בגרסה הזאת לפאד קפאו – מתקבלת מנה קלילה וטעימה שמזכירה את המקור, אבל יש לה גם טעמים ואופי ייחודיים. שימו לב, במהלך הכנת הטופו מערבבים כמה שפחות,
כדי לשמור על המרקם הפירורי ולא להפוך אותו לעיסה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לאורז

לטופו

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את האורז

1

שוטפים אורז תחת מים זורמים במשך דקה־שתיים ומסננים. מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את האורז, שמן, חלב קוקוס ומלח, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות. פותחים את הסיר ומערבבים את האורז קלות בעזרת מזלג. מכסים ושומרים עד ההגשה.

מכינים את הטופו

2

מחממים שמן זית בסיר נמוך על להבה בינונית. מוסיפים בצל, צ'ילי, ג'ינג'ר ושום, מערבבים ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים שעועית ירוקה, מערבבים ומטגנים 4-3 דקות נוספות. מוסיפים פירורי טופו, מערבבים קלות וממשיכים לטגן 8-7 דקות, עד שהטופו מתחיל להיצרב. מערבבים כמה שפחות. מתבלים בסויה, מייפל, פלפל ורוטב דגים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 7-5 דקות, עד שהטופו משחים ונחרך מעט. מוסיפים עלי בזיליקום, מערבבים ומסירים מהלהבה.

3

מחלקים את האורז המבושל לצלחות. מניחים מעליו את תבשיל הטופו, ביצת עין, צ'ילי ובזיליקום ומגישים מיד.