מתכון

פאד תאי ירקות וטופו

שיטת הטיגון-ערבוב התאילנדית מוציאה את המיטב מחומרי הגלם ויוצרת מנה צמחונית רעננה, ססגונית ומלאת טעם

141,613 בשלנים התעניינו במתכון זה
פאד תאי ירקות וטופו. צילום: shutterstock
פאד תאי ירקות וטופו. צילום: shutterstock

שדרוגים וגיוונים:
לגרסה הטבעונית: מוותרים על הביצים.
לטעם אותנטי וצבע עמוק יותר: מוסיפים 1 כפית רוטב סויה תאילנדי כהה.
חובבי ירקות ושומרי משקל: יכולים להגדיל את כמות הירקות לעומת האטריות, למשל מוסיפים למנה ½1 כוסות רצועות כרוב דקיקות (כ- 1/4 ראש כרוב), כוס אפונת שלג/שעועית ירוקה או ברוקומיני (ואפשר גם לשלב את שלושתם).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים אטריות אורז בקערה עם מים קרים למשך כשעה או עד שהן מתרככות.

2

מחממים ווק עם שמן על להבה גבוהה, מוסיפים ביצים וטורפים (כמו בהכנת מקושקשת) עד שהביצים עשויות. מוסיפים טופו, מקפיצים 3-2 דקות עד שהטופו משחים מעט ומרוקנים את הווק לקערה בעזרת כף מחוררת.

3

מלהיטים שוב את הווק. מוסיפים גזר, זוקיני ופלפל ומקפיצים כדקה. מוסיפים נבטי שעועית ובצל ירוק, מקפיצים עוד דקה ומעבירים את תכולת הווק לקערה עם הטופו.

4

מלהיטים שוב את הווק ובמידת הצורך מוסיפים שמן. מסננים את האטריות, מוסיפים לווק ומקפיצים 3-2 דקות עם הרטבים. מערבבים חצי דקה עד שהאטריות נעטפות ברוטב ונעשות גמישות עוד יותר. מחזירים לווק את תכולת הקערה ומקפיצים יחד כדקה. אם חסרים נוזלים במנה, מוסיפים עוד מהרטבים או יוצקים מעט מים חמים.

5

מעבירים לקערות הגשה ומגישים מייד עם בוטנים, כוסברה ורבעי לימון.