מתכון

פודינג קפה והל

קינוח אישי במתיקות עדינה וארומות של קפה. קרם קוקוס מעניק לפודינג מרקם עשיר וקרמי

15,348 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
פודינג קפה והל של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
פודינג קפה והל של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפודינג

לסירופ קפה

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הפודינג

1

מערבבים 1/2 כוס מהחלב, חלמונים, סוכר, וניל, קקאו, קורנפלור ומלח בקערה לתערובת חלקה ללא גושים.

2

יוצקים קרם קוקוס, את חלב השקדים שנותר והל לסיר קטן, ומחממים מעל להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד.

3

יוצקים מעט מהנוזל החם לתערובת החלמונים ומערבבים להטמעה. יוצקים את תערובת החלמונים לסיר החלב ומערבבים 2 דקות עד שהפודינג מתחיל לבעבע ולהסמיך. סוגרים את הלהבה, מוסיפים חמאת קקאו ומערבבים עם מטרפה לתערובת חלקה. יוצקים לכלים אישיים ומצננים שעה במקרר.

מכינים את הסירופ ומגישים

4

מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה, מבשלים עוד 2־3 דקות תוך ערבוב, מסירים מהאש ומצננים.

5

יוצקים את הסירופ מעל הפודינג הקר. מקשטים באגוזי לוז ומגישים.