מתכון

פולנטה עלי גפן, ענבים צלויים וזעתר

מאפה קיצי נטול גלוטן עם עלי גפן וענבים צלויים, שמוסיפים לו טעם נהדר

9,440 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
פולנטה עלי גפן, ענבים צלויים וזעתר של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק
פולנטה עלי גפן, ענבים צלויים וזעתר של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק

מחממים על המנגל בחוץ ואוכלים עם גבינה, בשר או ירקות צלויים. שימו לב, עובדים עם קמח תירס רגיל ולא מהיר הכנה.

הכמויות הן לתבנית סינייה בקוטר 24־26 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאפייה והגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית סינייה בנייר אפייה בצורה הדוקה או משמנים בשמן זית בנדיבות.

2

מניחים בסיר חלב שקדים, שמן זית, שום, מלח, פלפל שחור ועשבי תיבול מכל הסוגים ומביאים לרתיחה.

3

מוסיפים את קמח התירס לנוזל הרותח ומערבבים בעזרת מטרפה 3־4 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט (לא צריך לייבש לגמרי, כי הפולנטה עוברת אפייה).

4

יוצקים את הפולנטה לתבנית ומיישרים. משקעים את עלי הגפן בכמה נקודות על פני הפולנטה (עד השלב הזה, אפשר להכין את הפולנטה יום מראש ולשמור במקרר בתבנית מכוסה בניילון נצמד עד האפייה).

5

לפני האפייה, מניחים את הענבים בכמה נקודות על גבי הפולנטה ומשקעים מעט. מפזרים עלי זעתר וצ'ילי קצוץ ומזלפים מעל הכול שמן זית. מפזרים מעט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 20 דקות, עד שהענבים מצטמקים ורכים ושולי המאפה מזהיבים קלות. אם רוצים, מפוררים מעל גבינת המאירי מיד אחרי שהמאפה יוצא חם מהתנור.

6

מחממים מעל המנגל (כשהגחלים כבר לא לוהטות) ומגישים.

* אם משתמשים בחלב שקדים ומוותרים על הגבינה בסוף – המתכון טבעוני.