מתכון

פופאוברס פרופיטרול

פופאוברס הן תפיחיות בצק אווריריות מבפנים ופריכות מבחוץ

ינואר 2016
פופאוברס פרופיטרול. צילום: יעל לנדסמן סבריאגו
פופאוברס פרופיטרול. צילום: יעל לנדסמן סבריאגו

פופאוברס (Popovers) הן תפיחיות בצק אווריריות מבפנים ופריכות מבחוץ. אפשר לראות אותם כתחליף לפחזניות עשירות בשומן ולהגיש עם גלידת יוגורט ולפתן תפוחים ללא תוספת סוכר. אופים בתבנית מאפינס או בגביעי בריוש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

ללפתן תפוחים:

לפופאוברס:

להגשה:

לשימון התבנית

אופן ההכנה

מכינים את הלפתן

1

מביאים את כל חומרי הלפתן לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 20 דקות. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומצמצמים את הלפתן כ-15 דקות עד לקבלת מרקם של ריבה דלילה. מצננים.

2

מחממים תנור ל-220 מעלות. משמנים תבנית פופואוברס בחמאה או בשמן.

מכינים את הפופאוברס

3

טורפים ביצים וחלב לתערובת אחידה.

4

מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת סוכר ומלח. טורפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים עד להטמעה (ייתכן שיישארו מעט גושים, לא לערבב יותר מדי). מעבירים לכד מזיגה וממלאים את השקעים בתבנית כמעט עד הקצה.

5

אופים 20 דקות במדף הנמוך ביותר בתנור. מנמיכים חום ל-175 מעלות ואופים 20 דקות נוספות עד שהפופאוברס שחומים ותפוחים מאוד (אסור לפתוח את התנור במהלך האפייה, אחרת המאפים עלולים ליפול). מוציאים מייד מהתבנית.

מרכיבים ומגישים

6

פותחים כל פופאובר באמצע, ממלאים בכדור גלידת יוגורט ויוצקים מעל לפתן תפוחים.

7

אם לא מגישים מייד, שומרים את הפופאוברס במקרר או בחוץ בכלי אטום עד 24 שעות ומחממים ב-180 מעלות סמוך להגשה.