מתכון

פופקורן מייפל־טחינה

פופקורן פריך עטוף בקרמל טחינה. מזהירים מראש: התוצאה ממכרת

7,565 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
פופקורן מייפל־טחינה של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק
פופקורן מייפל־טחינה של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק

לפני חודש הלל חזרה מהגן וסיפרה לי שטעמה חטיף פופקורן מקורמל משקית. חייכתי למשמע התגלית שלה ונזכרתי שאכלתי אותו לא מעט בילדות. החלטתי להכין לה משהו שפוי ובריא יותר, ויצרתי פופקורן פריך, עטוף בקרמל טחינה. מזהירה מראש, התוצאה ממכרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמל טחינה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מחממים שמן זית בסיר בינוני מעל להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים לסיר גרעיני תירס ומכסים את הסיר. קולים את הגרעינים 3־4 דקות, עד שקולות הפצפוץ נעלמים והסיר מלא בפופקורן. מפזרים את הפופקורן בתבנית בשכבה אחידה.

3

מבשלים את כל חומרי הקרמל בסיר קטן מעל להבה נמוכה כ־3 דקות, עד שמתקבל קרמל מבעבע בגון ענברי.

4

יוצקים בזרם דק את הקרמל על הפופקורן ומערבבים היטב בעזרת כף עץ או כפפות, כך שכל הפופקורן נעטף בקרמל.

5

מעבירים את התבנית לתנור ואופים 8 דקות. מוציאים, מערבבים שוב ומקררים. מאחסנים בקופסה אטומה.