מתכון

פחזניות עם סבלה לשדרוג

הר של פחזניות ריקות עם שקיות זילוף בצד, למילוי עצמי. כך הפחזניות שומרות על המרקם שלהן ולא הופכות סמרטוטיות

5,476 בשלנים התעניינו במתכון זה
פחזניות עם סבלה לשדרוג. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פחזניות עם סבלה לשדרוג. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פטנט לקינוח שנותן לאורחים להיות חלק מהכיף.
כחלק מחיפוש אחר פתרונות פרקטיים להגשה באירועים גדולים החלטנו להגיש הר של פחזניות ריקות עם שקיות זילוף בצד, למילוי עצמי. כך הפחזניות שומרות על המרקם שלהן ולא הופכות סמרטוטיות וגם האורחים יכולים לקחת חלק בכיף. את המליות אנחנו מכינים בשלושה צבעים – שוקולד, וניל ועם השלישית אנחנו משחקים – פעם פירות יער, פעם פיסטוק.
אנחנו מכינים פחזניות גדולות יחסית עם גימור של סבלה – ביסקוויט חמאה פריך שנותן לפחזניות גימור שנראה כמו קראמבל. מניחים את הביסקוויטים מעל הפחזניות ובמהלך האפייה הם נמסים ומעניקים לפחזניות מראה מיוחד ומרקם נוסף. את הסבלה צריך להכין יום מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לסבלה:

לקרם פטיסייר וניל (חומרים ל-650 גרם קרם):

אופן ההכנה

יום מראש - מכינים את הסבלה:

1

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לבצק אחיד.

2

יוצרים מהבצק גלילים בקוטר ½1 ס"מ ומעבירים למקרר למשך הלילה.

3

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

4

שמים בסיר מים, חלב, חמאה, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה עד שהחמאה נמסה.

5

מוסיפים בבת אחת קמח מנופה ומערבבים כמה דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.

6

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-3 דקות במהירות נמוכה עד שהבצק מצטנן מעט. מוסיפים ביצים בהדרגה (כל פעם ביצה אחת עד שהיא נבלעת) עד לקבלת מרקם נוח לזילוף ויציב. מתחילים עם 9 ביצים, ורק אם יש צורך מוסיפים את הביצה העשירית.

7

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר מס' 14 (צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ) ומזלפים לתבניות פחזניות בקוטר 2 ס"מ וגובה ס"מ 1.

8

פורסים את הגלילים לפרוסות דקות בעובי 2 מ"מ ומניחים עיגול על כל פחזנית לפני האפייה.

9

אופים 10 דקות ב-190 מעלות, מנמיכים את הטמפ' ל-160 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהפחזניות אפויות וקלות. מצננים לחלוטין.

בינתיים מכינים קרם פטיסייר:

10

ממיסים קורנפלור ב-1/4 כוס חלב בתוך קערה. מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה.

11

מחממים בסיר את יתרת החלב עם וניל וסוכר עד לסף רתיחה.

12

מסירים מהכיריים ומוסיפים 1/3 מהחלב החם לתערובת החלמונים בזרם דק ותוך כדי ערבוב. מעבירים את תערובת החלמונים לסיר עם החלב החם וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת במטרפה או בכף עץ כדקה עד שהקרם מסמיך מאוד.

13

מעבירים את הקרם לכלי שטוח וגדול ומכסים את פניו בניילון נצמד. שומרים במקרר עד השימוש.

14

לפני השימוש מערבבים את הקרם היטב במטרפה ידנית כדי לפתוח אותו.

15

חותכים כל פחזנית באמצע וממלאים בקרם.

 

לפטיסייר שוקולד: כשהקרם מוכן ועדיין חם מוסיפים לסיר 120 גרם שוקולד מריר קצוץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים כמוסבר במתכון.
לפטיסייר פיסטוק: כשהקרם מוכן ועדיין חם מוסיפים לסיר 2 כפות מחית פיסטוק ומערבבים להיטמעות. מצננים כמוסבר במתכון.