מתכון

פטוצ'יני תרד ברוטב סלמון, כרישה ושמנת

מנת פסטה נהדרת לאירוח שמוכיחה שהשילוב של סלמון ושמנת עובד תמיד

5,925 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פטוצ'יני תרד ברוטב סלמון, כרישה ושמנת
פטוצ'יני תרד ברוטב סלמון, כרישה ושמנת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הפסטה:

1

 מטגנים במחבת עם מעט חמאה את עלי התרד עד שהם מתרככים ולאחר מכן טוחנים אותם עם המים.

2

במערבל מזון שמים את הקמח, הביצים ותערובת התרד שקיבלנו ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.

3

מרדדים בעזרת מרדדת פסטה את הבצק עד לקבלת בצק דק בעובי 0.5 מ"מ.

4

חותכים את הבצק לרצועות פסטה בעובי הרצוי, ומבשלים במים שהורתחו מראש עם מעט מלח עד שהפטוצ'יני מגיע למידת עשייה אל דנטה (נשאר מעט קשה).

מכינים את הרוטב:

5

 מחממים במחבת על להבה בינונית את השמן. צורבים קלות את קוביות הסלמון כחצי דקה עד הזהבה ומוציאים לצלחת.

6

שמים במחבת את הכרישה ומטגנים 3-4 דקות עד שהיא שקופה, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים כ-5-7 דקות עד שכמות השמנת מצטמצמת.

7

מצרפים את הסלמון, ממליחים ומפלפלים ומבשלים חצי דקה נוספת. מצרפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים חצי דקה נוספת. מסירים מהאש ובוזקים אגוזי מלך.