מתכון

פירה טבעוני עם טחינה

מיכל מוזס מכינה פירה רך וקרמי עם טעם אגוזי נפלא ללא חמאה וללא שמנת

8,296 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

להכין פירה בלי חמאה ושמנת — זה נשמע כמו דרך מהירה לכישלון צורם. מיכל מחליפה את מוצרי החלב בטחינה איכותית ויוצרת פירה רך וקרמי עם טעם אגוזי נפלא. להעצמת האפקט החגיגי מפזרים על הפירה חופן שאלוטס פריכים, אותם תוכלו למצוא בחנויות שמתמחות במוצרים מהמזרח.

הכנה מראש: מכינים את הפירה כמה שעות מראש וסמוך להגשה מחממים כמה שניות במיקרוגל או על בן-מארי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מפזרים בתבנית מלח גס ומסדרים עליו תפוחי אדמה.

3

אופים כשעה לריכוך מלא ומצננים מעט.

4

קולפים את תפוחי האדמה ומועכים למחית חלקה.

5

מוסיפים לפירה החמים טחינה, שמן, שום, מיץ לימון ומלח ומערבבים היטב.

6

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שאלוטס פריכים ועירית ומגישים חם.