מתכון

פיש אנד צ'יפס זוקיני בבלילת בירה עם רוטב טרטר

הנשנוש האולטימטיבי: פיש אנד צ'יפס של מסעדת גוצ'ה, שמומלץ לאכול בידיים

13,857 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פיש אנד צ'יפס זוקיני בבלילת בירה עם רוטב טרטר של מסעדת גוצ'ה. צילום: אפיק גבאי
פיש אנד צ'יפס זוקיני בבלילת בירה עם רוטב טרטר של מסעדת גוצ'ה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדגים

לבלילה

לרוטב הטרטר

לצ'יפס זוקיני

אופן ההכנה

לבלילה

1

מערבבים את כל חומרי הבלילה, לפי הסדר הבא: החומרים היבשים, הביצה והבירה. מקפידים שהבלילה תגיע למרקם לא כבד ותישאר שקופה מעט. מאחסנים את הבלילה בקירור עד מועד הטיגון.

לרוטב טרטר

2

חותכים את המלפפון החמוץ לקוביות קטנטנות, ואת הצלפים והעירית קוצצים דק מאוד. מוסיפים מיונז ומערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

לצ'יפס זוקיני

3

חותכים את הזוקיני לרצועות דקות (רצוי במנדולינה).

4

מחממים שמן בסיר רחב. מקמחים מעט את רצועות הזוקיני ומטגנים עד שהן הופכות פריכות וזהובות. מתבלים במעט מלח.

לדגים

5

ממליחים מעט את הדגים ומקמחים. מנערים את הקמח העודף וטובלים בבלילת הבירה.

6

מטגנים בשמן החם עד שהדגים זהובים ומאוד פריכים (לא לחשוש מטיגון יתר שכן המעטפת הפריכה שומרת על העסיסיות של נתחי הדג). מעבירים לנייר סופג.

להגשה

7

מגישים את הדגים בליווי הרוטב וצ'יפס הזוקיני.