מתכון

פלפלים ממולאים באורז, בשר וצלפים ברוטב עגבניות

ממולאים אינם נחשבים לאוכל של אמצע השבוע, אבל המנה הזאת קלה לבישול ומאוד טעימה

34,185 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פלפלים ממולאים באורז, בשר וצלפים ברוטב עגבניות - צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש
פלפלים ממולאים באורז, בשר וצלפים ברוטב עגבניות - צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש

המלית מפתיעה ברעננותה בזכות הצלפים, שמוסיפים לה קלילות מבורכת. צמחונים יכולים להחליף את הבשר הטחון בעוד 3 בצלים קצוצים וב- 2 עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את האורז ומבשלים 10 דקות (חצי בישול). מסננים במסננת דקה ומניחים בצד.

2

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים עד שקיפות. מעבירים לקערה, מוסיפים את האורז המבושל ואת שאר חומרי המלית ומערבבים בעדינות.

3

מסירים את הכיפות מהפלפלים ומנקים מגרעינים וגידים לבנים. שומרים את הכיפות. ממלאים את הפלפלים בתערובת המילוי ומעמידים אותם בתבנית משומנת קלות.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ויוצקים אל תוך הממולאים ומסביבם. מכסים כל פלפל בכיפה שלו.

6

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים שעה. מסירים את הרדיד וממשיכים בצלייה 30 דקות נוספות. מדי פעם שואבים נוזלים ויוצקים מעל. מומלץ להגיש ביום המחרת.