מתכון

פנקוטה ליצ'י ורוזטה

אפשר לגוון פנקוטה עם כל מיני טעמים. כאן הלכנו על משקה רוזטה (שקדים) ועל תוספת ליצ'י שמוסיפה מרקם וטעם אקזוטי

548 בשלנים התעניינו במתכון זה
פנקוטה ליצ'י ורוזטה של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
פנקוטה ליצ'י ורוזטה של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

פנקוטה היא פינוק קיץ אולטימטיבי – היא עשויה על טהרת השמנת, לא צריך לאפות אותה והמרקם הנעים והקריר שלה הוא מצנן מושלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מערבבים ג'לטין עם חלב קר ומניחים בצד כ־15 דקות לפחות.

2

מביאים לסף רתיחה בקלחת שמנת מתוקה, חלב, משקה רוזטה ומקל וניל (מרוקנים את גרגירי הווניל לתוך השמנת ומכניסים גם את המקל עצמו לקלחת).

3

שופכים מעט מהתערובת החמה על הג'לטין עד שהוא מימי ומעבירים אותו לקלחת. מערבבים היטב ומוציאים את מקל הווניל. יוצקים את התערובת לצלוחיות ומסדרים מעל ליצ'י.

4

מעבירים למקרר ל־6 שעות לפחות או עד שהפנקוטה יציבה.