מתכון

פנקוטה פורט

הפעם הכנתי רוטב מרוכז מיין פורט, שמעניק לקינוח הפנקוטה הקיצי עומק וכובד

2,807 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
פנקוטה פורט של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
פנקוטה פורט של מיכל בוטון | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

פנקוטה היא אחד הקינוחים הכי קלים להכנה – מבשלים שמנת מתוקה עם חלב וסוכר ויוצקים לתבניות. לרוב מגישים אותה עם רוטב חמצמץ, ששובר את המתיקות ומוסיף גם צבע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לפנקוטה

לרוטב פורט

אופן ההכנה

1

משרים דפי ג'לטין בקערה עם מים קרים או מערבבים אבקת ג'לטין ב- 80 מ"ל ( 1/3 כוס) מים קרים ומניחים בצד עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.

2

שמים בסיר שמנת מתוקה, חלב, סוכר ומקל וניל ומביאים לרתיחה. כשהתערובת רותחת מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 5 דקות. מסירים מהכיריים.

3

וחטים את דפי הג'לטין ומוסיפים לסיר או מוסיפים את אבקת הג'לטין שספחה נוזלים. מערבבים היטב עד שכל הג'לטין נמס. מסננים את התערובת, יוצקים אותה לכלים או לכלי מרכזי גדול ומצננים לטמפ' החדר. מעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות להתייצבות.