מתכון

פנקוטה קוקוס

קינוח עדין לחובבי הקוקוס. אל תשכחו להתחיל בהכנות כמה שעות טובות מראש - הוא צריך זמן להתייצב במקרר

10,303 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
פנקוטה קוקוס של מיכל בוטון . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
פנקוטה קוקוס של מיכל בוטון . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

פנקוטה עשויה על טהרת השמנת (כאן החלפתי חלק ממנה בקרם קוקוס) ולכן המרקם שלה קרמי ועשיר יותר. אל תתבלבלו בין שבבי הקוקוס הלבנים והמתוקים להחריד, שנמכרים בכל סופרמרקט, לבין שבבי קוקוס קלוי — הם מתוקים פחות, טעימים הרבה יותר ומוסיפים קראנץ' נעים.

להכנת מתכון זה הצטיידו בתבניות מתכת או בתבניות אלומיניום חד-פעמיות בקוטר 8 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לקרמל:

לפנקוטה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הקרמל:

1

מבשלים את כל חומרי הקרמל במחבת על להבה בינונית כ-7 דקות עד שמתקבל קרמל זהוב. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שצבעו של הקרמל מעמיק.

2

‏מחלקים את הקרמל בין התבניות ומצננים בטמפ' החדר 30 דקות לפחות.

מכינים פנקוטה קוקוס:

3

מערבבים ג'לטין עם 80 מ"ל (1/3 כוס) קרם קוקוס ומניחים בצד עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.

4

מביאים לרתיחה בסיר את יתרת קרם הקוקוס עם שמנת מתוקה, וניל וסוכר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהכיריים ומוסיפים את הג'לטין. מערבבים היטב עד שכל הג'לטין נמס.

5

מסננים את התערובת ויוצקים לתבניות מעל הקרמל. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

להגשה:

6

הופכים בעדינות את התבניות לצלחות הגשה (אם משתמשים בכלים חד-פעמיים — גוזרים אותם בזהירות). מעטרים בשבבי קוקוס קלוי ומגישים.