מתכון

פסטרמה דג

כן, אפשר להכין פסטרמה מדגים - פשוט צריך לבחור את הדג הנכון והשתמש בטריק קטן שנותן לו טעמים מעושנים

6,155 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
פסטרמה דג של רינת צדוק. צילום: שני בריל
פסטרמה דג של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הייתה לי קצת רתיעה מדג נסיכת הנילוס שיצא לו מוניטין מפוקפק של דג מעובד קפוא עם טעם תפל, עד שגיליתי שכיום מייבאים אותו טרי ומצונן מאפריקה והוא מצוין. הנסיכה הוא דג גדול, בשרני ומוצק. הבשר שלו לא שמן ודל בעצמות ולכן מעולה להכנת פסטרמה – הוא נפרס היטב בלי להתפורר. טריק פשוט של ייבוש עשבים ריחניים מוסיף ניחוח מעושן.
שימו לב הדג זקוק להשרייה של 8-6 שעות במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצריבה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים עשבי תיבול (ענפים שלמים) בתבנית קטנה ואופים 5־6 דקות עד שהם מתייבשים וכמעט מתפוררים.

2

מניחים דג בקופסת זכוכית בעלת מכסה תואם. מיד כשמוציאים את העשבים מהתנור מניחים אותם על הדג ומכסים את הקופסה. תוך רגע הקופסה תתמלא עשן, מניחים לדג לשהות בעשן 10 דקות.

3

מערבבים מלח, פלפל, סוכר וזרעי כוסברה בקערה. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה ומניחים חצי מתערובת המלח על הנייר. מניחים מעל את הדג עם העשבים ומהדקים מעליו את המחצית השנייה של תערובת המלח. סוגרים את שולי נייר האפייה מעל הדג הדוק ככל הניתן. מעבירים למקרר ל־6־8 שעות, מדי פעם הופכים את הדג העטוף.

4

מלהיטים מחבת בעלת תחתית עבה. מוציאים את הדג מנייר האפייה ונפטרים מהעשבים. מנגבים את תערובת המלח מעל הדג בעזרת נייר מטבח, מושחים את הדג בשמן זית, פפריקה אדומה ופלפל שחור גרוס. קושרים את הנתח בחוט קשירה (כדי שלא יתפרק בצריבה) וצורבים 3 דקות מכל צד. מסירים את החוט, מצננים צינון מלא ופורסים. הדג נשמר עד חמישה ימים בקופסה אטומה במקרר.