מבריאים את הכריך

פסטרמה ביתית

במקום ללכת על הגרסה הקנויה משקיעים מכינים במילוי בריא ומזין לכריך
יולי 2019

נתח פסטרמה מתארח בכריך כמעט בכל בית. במקום ללכת על הגרסה התעשייתית אפשר לשלב הילוך ולהכין בבית את הגרסה הבריאה והמזינה של הפסטרמה על בסיס בקר, עוף או הודו. והבונוס: אתם מחליטים על התיבול.

  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס

את העוף הצלוי הזה מכינים בשיטה דומה להכנת פסטרמה כך שהבשר עסיסי ויציב. המשרה והתיבול נותנים לו טעמים אסייתיים למתכון המלא
פסטרמה סינטה חזיר במעטפת בייקון של קרן אלה גפן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
פסטרמה סינטה חזיר במעטפת בייקון של קרן אלה גפן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

פסטרמה סינטה חזיר במעטפת בייקון

2 דירוגים
קרן אלה גפן מכינה פסטרמה מסינטה של חזיר, ומעשירה אותה ברעפים של בייקון שומני צלוי שמוסיף לה עסיסיות למתכון המלא
פסטרמה הודו בדבש, שום ופפריקה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטרמה הודו בדבש, שום ופפריקה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פסטרמה הודו בדבש, שום ופפריקה

44 דירוגים
מתכון חובה לכל אוהבי הפסטרמה: כל ההכנות נעשות בתוך שקית הקוקי, ובסופו מתקבלת פסטרמה עסיסית ונפלאה למתכון המלא
פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פסטרמה ביתית מתובלת בשום וסילאן

לסילאן תפקיד כפול: הוא משתלב במרינדה, בה משרים את חזה ההודו, וגם בזיגוז שמורחים על הנתח לפני שהוא נשלח לתנור למתכון המלא