מתכון

פפרדלה עם שמן זית ופטריות

את התפאורה למפגש הפסגה הזה מספקים שלושה נותני טעם חזקים: שום, לימון ובזיליקום

49,461 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
פפרדלה עם שמן זית ופטריות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
פפרדלה עם שמן זית ופטריות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה סיר גדול עם הרבה מים.

2

בינתיים מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ושום. כשעולה ריח, מוסיפים פטריות ומקפיצים אותן בשניים-שלושה מחזורים עד שהן זהובות יפה. אם צריך, מוסיפים שמן בין המחזורים. מתבלים בלימון, מלח ופלפל.

3

מוסיפים לסיר המים הרותחים פפרדלה עם כף מלח ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים.

4

מוסיפים למחבת את הפסטה וחצי מכמות הבזיליקום ומבשלים-מערבבים דקה-שתיים יחד. מגישים מייד עם יתרת הבזיליקום ופרמזן.

גיוון: לא אוהבים לימון? מחליפים את המיץ וקליפת הלימון ב-1/4 כוס יין לבן יבש.
* מחליפים את הבזיליקום בפטרוזיליה או משלבים בין שניהם.