מתכון

פרגית עם חצילים מטוגנים, קשיו וטחינה

מנה עיקרית קלאסית של פרגית צרובה המגושת לצד חצילים מתובלים היטב, קשיו וטחינה גולמית

5,230 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פרגית עם חצילים מטוגנים, קשיו וטחינה של שף מקס פרננד. צילום וסטיילינג : איתן וכסמן
פרגית עם חצילים מטוגנים, קשיו וטחינה של שף מקס פרננד. צילום וסטיילינג : איתן וכסמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

אופן ההכנה

למרינדה

1

מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המרינדה.

לפרגיות

2

מתבלים את הפרגיות במרינדה וצורבים אותן על מחבת פסים חמה.

לחצילים

3

חותכים את החצילים לקוביות של 1 ס"מ ומטגנים בשמן עמוק. מוציאים לקערה ומתבלים במיץ לימון וסילאן. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה מלח ופלפל לפי הטעם, ומקפיצים.

להגשה

4

מניחים את הפרגיות על צלחות הגשה ולידן את החצילים. מפזרים מעל קשיו ומזלפים טחינה גולמית.