מתכון

פריטטן

אטריות אוסטריות נימוחות, שמשבחות כל מרק עוף. במתכון הקלאסי הן מתובלות בעירית קצוצה, אבל הפעם השתמשתי במרווה

4,278 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
פריטטן. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
פריטטן. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

טווילים, קרקרים ואטריות מתובלות תוצרת בית – התוספות השוות שכל מרק ישמח לארח. אנחנו משקיעים במרק את הנשמה – בוחרים בחומרי גלם מעולים, מכינים ציר, מצמצמים, ממצים, מסננים, טוחנים ומקציפים. ואז, כבדרך אגב, חולפת בראש המחשבה “אולי נוסיף גם משהו פריך מלמעלה”. אלא שבשלב הזה כבר אין כוח או זמן ומתפשרים על קרוטונים. הפעם נהפוך את היוצרות. כמו אישה צרפתייה, שיודעת שנעליים ותיק חשובים יותר מהשמלה, כך גם המרק הפשוט ביותר יכול להפוך לאירוע, כשעל פניו יצופו הפתעות שכאלה. אני מבטיחה לכם – זה מה שהאורחים יזכרו בסופה של הארוחה. אטריות אוסטריות ביתיות ונימוחות, שהופכות כל מרק עוף למנחם יותר. במתכון הקלאסי הן מתובלות בעירית קצוצה, אבל הפעם השתמשתי במרווה. אפשר להשתמש בכל עשב תיבול קצוץ אחר, למשל פטרוזיליה, שמיר או טרגון, ואפשר גם לשלב כמה עשבים יחד.

 

וכך תכינו מרק עוף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

טורפים את כל החומרים חוץ מהחמאה בקערה.

2

ממיסים חמאה במחבת טפלון. יוצקים מצקת מהבלילה למרכז המחבת עד כדי כיסוי שטחה (באותה שיטה שמכינים קרפ). כשהחביתית מתחילה להעלות בועות, הופכים לצד השני ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לצלחת וממשיכים לעוד סיבוב, עד שמסיימים את הבלילה.

3

מגלגלים כל חביתית לגליל, וחותכים בסכין לרוחב הרצוי.

4

מניחים ערימת אטריות במרכז כל קערה, ויוצקים עליה מרק עוף רותח.

5

אפשר להכין את החביתיות יום מראש. שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד ופורסים רק לקראת ההגשה. אפשר גם להקפיא