מתכון

פרלין מרציפן-בּורבּוֹן מצופה שוקולד

כדורי שוקולד עם קיצור דרך

2,059 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
פרלין מרציפן-בּורבּוֹן מצופה שוקולד של אורי שפט. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: תמי סגל
פרלין מרציפן-בּורבּוֹן מצופה שוקולד של אורי שפט. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: תמי סגל

ב”קראנצקגהוסט” הכנתי אלפי כדורים כאלה. שם היינו מטמפררים את השוקולד שיועד לציפוי. כאן אני מציע קיצור דרך, שמתאים יותר לכמויות קטנות. כיוון שיש כל כך מעט מרכיבים במתכון כל אחד מהם חייב להיות באיכות מעולה – אל תתפשרו!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

לשים מרציפן עם וויסקי בקערה לתערובת אחידה ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.

2

מגלגלים מהמרציפן כדורים במשקל 10 גרם כ”א ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

3

ממיסים 400 גרם שוקולד מריר על בן מארי או במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את יתרת השוקולד ומערבבים עד להמסה.

4

נועצים מזלג בכדורי המרציפן וטובלים אותם בשוקולד המומס. מנערים מעט ומניחים על נייר האפייה. למראה מחוספס מגלגלים את הכדורים על נייר האפייה לפני שהשוקולד מתחיל התמצק.

5

שומרים בקופסה סגורה במקרר.