מתכון

פשטידת אטריות עם חצילים ופסטו

אם אין קלתית, נבסס את פשטידת הגבינות שלנו על אטריות מבושלות (או פסטה), שיעניקו לה מבנה יציב, מרקם נימוח וגם מעטה קראנצ'י

40,568 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
פשטידת אטריות עם חצילים ופסטו של מיכל מוזס. צילום: shutterstock.
פשטידת אטריות עם חצילים ופסטו של מיכל מוזס. צילום: shutterstock.

מומלץ להשתמש בתבנית בגודל 30×20 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מניחים קוביות חציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח.

3

אופים כ-20 דקות להזהבה.

4

בינתיים מבשלים אטריות במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה.

5

מערבבים גבינות, למעט 3-2 כפות גבינת קשקבל ששומרים לציפוי, עם ביצים ופסטו. יוצקים על האטריות ומערבבים.

6

משטחים חצי מכמות האטריות בתבנית משומנת ועליה מפזרים שכבת חצילים. מכסים בשארית האטריות ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת ששמרנו.

7

אופים כ-20 דקות עד שהמאפה יציב וזהוב.