• לרכישת מנוי למגזין
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Contact
השולחן
  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • כתבות
  • טורים
  • אפייה
  • סופשבוע טעים
  • עשר דקות
  • מתכונים לקיץ
  • עוד
    • מרקים
    • בריא
    • בראנץ'
    • פסטה
    • בשר
    • דגים
    • טבעוני
    • גבינות
    • קינוחים
    • יין ואלכוהול
    • תוכן מקודם

צוואר טלה עם שומר ופול ירוק ברוטב קלמנטינות וטרגון

מקודם

קלמנטינות ושומר משובחים של סוף החורף מצטרפים לפול ירוק אביבי ובשר טלה ומתקבלת מנה עיקרית חגיגית ומרשימה

12,875 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאת שף אודי ברקן
אפריל 2020
צוואר טלה עם שומר ופול ירוק ברוטב קלמנטינות וטרגון של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
צוואר טלה עם שומר ופול ירוק ברוטב קלמנטינות וטרגון של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • 8-6 מנות
  • 3.5 שעות
  • קל
  • כשר
  • בשר
  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • הדפסה
  • 0שיתופים
  • 12,353צפיות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מתבלים צוואר טלה במלח ופלפל ומניחים בטמפטורת החדר לשעה. מחממים תנור ל־180 מעלות על מצב טורבו.

2

מחממים 3 כפות שמן זית בסיר כבד שמתאים לתנור מעל חום גבוה, וצורבים את פרוסות הצוואר מכל הצדדים עד השחמה. מוציאים. מוסיפים לסיר כף שמן זית ומטגנים בצלים ושומר כמה דקות. מגרדים את תחתית הסיר עם כף עץ כדי לשחרר משקעים. מוסיפים סלרי, שום ורוזמרין ומטגנים עוד 2־3 דקות.

3

מוסיפים יין ומאדים מספר דקות ללא מכסה. מוסיפים מים, כוס וחצי מיץ קלמנטינות (שומרים את השאר לסיום), קליפת קלמנטינה מגוררת ורוטב סויה. מערבבים היטב. מחזירים את פרוסות הצוואר, מביאים לרתיחה ומכסים. מכניסים לתנור וצולים כ־3 שעות עד שהבשר רך מאוד.

4

מוציאים את הבשר והשומר, נפטרים מעודפי השומן, מוסיפים את יתרת מיץ הקלמנטינות ומבשלים את הרוטב על להבה בינונית־גבוהה עד שמסמיך קלות. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים פול וטרגון, מערבבים ומביאים לרתיחה. מחזירים את פרוסות הצוואר והשומר לסיר ומגישים.

אופים ומבשלים כמו מקצוענים? התנור הפירוליטי של AEG מסדרת SteamBake יעזור לכם גם באפייה וגם בניקיונות! התנור, בטכנולוגיית Pyrolux Plus, מאפשר ניקוי פירוליטי שיהפוך את הלכלוך לאפר שייעלם בניגוב מטלית מהיר. לתנור פונקציית SteamBake המוסיפה אדים בתכנית טורבו אקטיבי ומשדרגת כל מאפה, לרך מבפנים ופריך מבחוץ. לתנור גם חיישן FoodSensor אשר בודק את הטמפרטורה המודייקת בתוך המזון, לקבלת הסטייק המושלם במידת העשייה האהובה עליכם.

 

  • קל
  • כשר
  • בשר
  • טלה
  • מנות עיקריות
  • פול ירוק
  • קלמנטינות
  • פירות הדר
  • כשר לפסח
  • מנות עיקריות לפסח
  • שומר
  • מתכונים לפסח
  • מתכונים לאירוח
  • מתכונים ממומנים
  • AEG לתוצאות מושלמות

ערוצי תוכן

  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • אנשים
  • טורים
  • בריא
  • מיוחד
  • יין ואלכוהול
  • קפה

מיוחדים

  • אפייה
  • בשר ישראלי
  • דגים
  • טבעוני
  • מרקים
  • גבינות
  • קינוחים
  • פסטה

שירות לקוחות

  • שירות למנויי המגזין
  • לרכישת מנוי
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • כתבו לנו

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

  • אודות ״השולחן״
  • המערכת
  • פרסום ושיתופי פעולה
  • תוכן מקודם
  • אתרים נוספים בקבוצה:
  • Timeout.co.il
  • Atmag.co.il
  • Thespoiler.co.il
© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2022
Designed, Developed and Powered by RGB Media