מתכון

צזיקי טופו

כשטוחנים טופו בבלנדר חזק, הוא הופך לקרם חלק וקטיפתי. כאן חיברתי אותו למלפפונים פריכים ועשבי תיבול ויצרתי מטבל רענן

14,648 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
צזיקי טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
צזיקי טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצזיקי

לקרוטונים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקרוטונים

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים קרעי לחם בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ואופים 12 דקות עד להזהבה יפה.

מכינים את הצזיקי

2

טוחנים בבלנדר טופו, קשיו ומים לתערובת חלקה במרקם של גבינת שמנת רכה או לבנה. במידת הצורך עוצרים את פעולת הבלנדר, מנקים את השוליים בעזרת מרית וממשיכים לטחון. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים. מעבירים לקערה.

3

מוסיפים לקערה את יתר חומרי הצזיקי ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4

טובלים עלי פטרוזיליה ועלי שמיר במי קרח, מוציאים ומנערים.

5

מורחים את הצזיקי על צלחת הגשה, מניחים מעל את הקרוטונים ועשבי התיבול, מזלפים שמן זית, ממליחים ומגישים.