מתכון

צ'ילי מותסס בנוזל של עצמו

הצ'ילי המותסס טעים כשלעצמו והוא בסיס נהדר לכל הוט סוס שתכינו. שיטת הכבישה הזאת מתאימה לעוד חומרי גלם, ראו למטה.

6,608 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
צ'ילי מותסס בנוזל של עצמו של נועה לוי | צילום: מידן גיל ארוש, אסיסטנטית: ורד שובל
צ'ילי מותסס בנוזל של עצמו של נועה לוי | צילום: מידן גיל ארוש, אסיסטנטית: ורד שובל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים פלפלים (עם הגרעינים) לעיסה גסה, שעדיין מורגשות בה חתיכות קטנטנות, בבלנדר, מעבד מזון או מטחנת בשר (השיטה המועדפת עליי). מוסיפים מלח ומערבבים.

2

מעבירים לצנצנת או קערה ומכסים בבד נושם כמו בד טטרה (חיתול).

3

משאירים מחוץ למקרר 10 ימים, מדי יום מערבבים בעזרת כף עץ. מהיום השלישי פני השטח יכוסו בשכבה לבנה – אל דאגה, היא חלק מהתהליך, פשוט מערבבים אותה פנימה.

4

מסירים את החיתול, מכסים את הצנצנת במכסה (או מעבירים לצנצנת אם התססנו בקערה) ומעבירים למקרר.*הצ'ילי המותסס נשמר במשך חודשים במקרר, כל עוד הצנצנת אטומה היטב ומוציאים את התכולה רק בעזרת כף נקייה.

השיטה מתאימה לכל סוגי הפלפלים החריפים וגם ללימון (נקי מגרעינים), לכרוב, לשורש ג'ינג'ר או שורש כורכום קלופים.