החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מכניסים פלפלים לצנצנת, מניחים על המשקל, מאפסים אותו, ממלאים את הצנצנת במים מינרליים או מסוננים כמעט עד לקצה ובודקים מה משקל המים.
2
מוסיפים מלח במשקל 7% ממשקל המים )אם המים שוקלים 100 גרם, מוסיפים 7 גרם מלח(. מכסים את הצנצנת במכסה ומניחים בצד 10־20 ימים. בארבעת הימים הראשונים פותחים את הצנצנת מדי יום (כדי לשחרר גזים). מהיום העשירי טועמים כדי לעקוב אחרי תהליך ההתססה, וכשהפלפלים מגיעים למידת החמיצות הרצויה מעבירים אותם למקרר.*
*המותססים או הרטבים נשמרים במשך חודשים במקרר, כל עוד הצנצנת אטומה היטב ומוציאים את התכולה רק בעזרת כף נקייה.