מתכון

צ'יפס קלאסי

טיגון כפול הוא סוד הצ'יפס הפריך והממכר של רן וזהר שמואלי. אז למה אתם מחכים?

19,063 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
צ'יפס קלאסי. צילום: shutterstock
צ'יפס קלאסי. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הצ'יפס (טיגון ראשון)

1

מחממים סיר או מטגנת עם שמן עמוק ל-120 מעלות (חצי חם). מטגנים אצבעות תפוחי אדמה בשמן כ-3 דקות בכמה מחזורים, תלוי בגודל הסיר, עד שהם מתחילים להתרכך אך בלי שישחימו. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מעבירים לנייר סופג ומצננים לגמרי. שומרים את שמן הטיגון בסיר.

מטגנים שוב את הצ'יפס ומגישים

2

מחממים שוב את שמן הטיגון לחום גבוה ( 180 מעלות) ומטגנים את הצ'יפס בכמה מחזורים 5-3 דקות או עד להזהבה עמוקה. מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג.