מתכון

צ'יקופתא

מאכל רחוב טורקי שפוגשים בעיקר באיסטנבול המזכיר את הקובנייה שכולנו מכירים

6,866 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2021
צ'יקופתא של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
צ'יקופתא של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

הבסיס לצ'יקופתא על גרסאותיה השונות הוא תמיד בורגול מתובל ויש גרסאות עם או בלי בשר. כאן השתמשתי בשני סוגי בורגול בשני עוביים שונים, עם רכז רימונים, עגבנייה, בצל, נענע יבשה ועוד, והגשתי על קרח עם טונה כבושה וסלסת שיפקה. מנה עם טעמים חזקים, חריפים, חמוצים ומתוקים, שאותה כיף במיוחד לאכול כפתיח לארוחה קיצית.

תערובת תבלינים סוג'וק – תערובת תבלינים מהמטבחים הארמני או הטורקי המשמשת בעיקר לכבישת בשר ויצירת נקניקים ונקניקיות. התערובת משתנה מיצרן ליצרן (בדומה לתערובות כמו ראס אל חנות או בהרט) וכוללת כ־25 מרכיבים, בהם: הל, קינמון, פפריקה, זרעי כוסברה וזרעי שומר.

אפשר להגיש עם פרוסות פסטרומה טונה – למתכון לחצו כאן 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסה

לצ'יקופתא

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים כל סוג בורגול בנפרד במים חמים לכיסוי כ־25 דקות או עד שטמפרטורת המים יורדת לטמפרטורת החדר וכל המים נספגים בבורגול.

2

מעבירים את שני סוגי הבורגול לקערה רחבה, מוסיפים את יתר חומרי הצ'יקופתא ומערבבים לתערובת אחידה ודביקה. יוצרים מהתערובת קציצות מוארכות בגודל כף יד ומטביעים 2 אצבעות צמודות בתוכן כדי לשטח אותן מעט. מניחים כל צ'יקופתא בעלה חסה.

מכינים את הסלסה

3

מערבבים יחד את כל חומרי הסלסה עד שהסוכר והמלח נמסים.  מניחים מעל כל צ'יקופתא פרוסת טונה כבושה, מזלפים ככפית מהסלסה ומפזרים גבינת קשק (לא חובה). ממלאים מגש עמוק בקוביות קרח, מניחים מעליו את עלי החסה ומגישים מיד.