מתכון

קדרת שפונדרה וחזה אווז מעושן

כל מה שנתח השפונדרה צריך זה זמן בישול ארוך, יין וירקות שורש

9,079 בשלנים התעניינו במתכון זה
קדרת שפונדרה וחזה אווז מעושן. צילום: דניאל לילה
קדרת שפונדרה וחזה אווז מעושן. צילום: דניאל לילה

אנשי מסעדת "אדום" מעניקים לו חיזוקי טעם מעושנים מנתח חזה האווז המעושן. מגישים עם תבשיל אורז טעים, שנהנה מנוזלי הבישול של הפויקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט חומוס

לאורז

אופן ההכנה

מכינים את הבשר

1

מחממים פויקה וממיסים שומן מנתח חזה אווז מעושן. מוסיפים בצל וכשהוא מזהיב מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מכל הצדדים כ-5 דקות.

2

מוסיפים יין, חזה אווז, ירקות שורש, ראשי שום, עגבניות, כמון, זרעי אניס, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהיין מצטמצם למחצית.

3

מוסיפים מים עד גובה 5 ס"מ מעל התבשיל, מכסים ומבשלים שעה על חום נמוך (על גחלים). מוסיפים עצמות ומבשלים עוד שעה או עד שהבשר רך.

בינתיים מכינים סלט חומוס

4

מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

לקראת סוף בישול הבשר מכינים אורז

5

מחממים סיר פויקה נוסף עם שמן או שומן אווז ומאדים בצל כמה דקות. מוסיפים אורז וצרור עשבי תיבול ומטגנים עד שגרגרי האורז מלבינים.

6

מוסיפים מצקת של נוזלים מתבשיל הבשר, מחכים שהנוזלים שייספגו באורז ומוסיפים עוד מצקת כמו בהכנת ריזוטו. ממשיכים כך עד שהאורז מוכן (כ-30-20 דקות).

7

מגישים את האורז עם תבשיל הבשר.