מתכון

קובה בורגיניון

הקובה ממולאת בבשר מבושם ביין וירקות שורש, המעטפת נצבעת בצבעי המרק וסופגת מטעמיו

26,630 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
קובה בורגיניון של אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קובה בורגיניון של אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כמעט כל תבשיל קדרה טוב יכול לשמש כמלית לקובה והנוזלים שלו יהיו על תקן מרק. אני אוהב להוסיף לבורגיניון שומר עסיסי של חורף, שמקפיץ את כל הטעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לקדרת בורגיניון ולמלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים ידנית את כל החומרים בתוך קערה ולשים 3 דקות לקבלת בצק רך ודביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים בכל פעם עד שמתקבל מרקם אלסטי. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.

מכינים קדרת בורגיניון

2

מחממים סיר גדול עם שמן, מוסיפים קוביות בשר ומטגנים כ- 10 דקות לסגירה מכל הצדדים. מוסיפים בצלים, גזרים, שומר וגבעולי סלרי ומטגנים עוד 3 דקות לריכוך.

3

יוצקים יין ומבשלים 5 דקות לאידוי האלכוהול. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול, מכסים ומבשלים 3 שעות על להבה נמוכה עד לריכוך מלא של הבשר.

4

מוציאים מהסיר כחצי מכמות הבשר (ללא הנוזלים), מצננים, קוצצים ושומרים בצד עבור המלית. מה שנשאר בסיר ישמש כמרק שבו יתבשלו הקובות. אם לא מכינים מייד שומרים במקרר.

ממלאים ומעצבים את הקובות

5

מרטיבים את כף היד במים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים כ- 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.

משלימים את הכנת המרק ומבשלים בו את הקובות

6

מביאים את קדרת הבורגיניון לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. אם הנוזל דליל מדי מצמצמים - רק קחו בחשבון שגם בישול הקובה במרק מסמיך אותו. מוסיפים את הקובות אחת-אחת, מכסים חלקית ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהן מוכנות. מגישים חם.