מתכון

קובנה קינמון וסוכר חום

גרסה מתוקה לקובנה המוכרת שהיא למעשה מעין עוגת שמרים עשירה וריחנית

13,848 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
  • קובנה קינמון וסוכר חום של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    קובנה קינמון וסוכר חום של רעות עזר. צילום: דור קדמי
  • קובנה קינמון וסוכר חום של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    קובנה קינמון וסוכר חום של רעות עזר. צילום: דור קדמי

קינוח בבישול ארוך אינו מנה טריוויאלית. המתכון מבוסס על בצק קובנה קלאסי, אלא שכמות הסוכר בו גבוהה מהרגיל – בשלב פתיחת הבצק מפזרים עליו סוכר וקינמון שמעניקים לו מתיקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למריחת הבצק

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה כ־7 דקות עד לקבלת בצק רך ולא דביק.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומשהים שעה־שעתיים להכפלת הנפח.

4

מערבבים קינמון וסוכר חום בקערה.

5

משמנים משטח עבודה בחמאה מזוקקת ומחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה דק בעזרת מערוך. מורחים על עלי הבצק חמאה מזוקקת ומפזרים מתערובת הסוכר והקינמון באופן שווה. מגלגלים את עלי הבצק לרולדה, מחלקים כל רולדה ל־3 מקטעים ומגלגלים כל חלק לשבלול.

6

משמנים סיר ייעודי לג'חנון בחמאה מזוקקת מכל צדדיו, מניחים את שבלולי הבצק בצפיפות ומתפיחים כ־40 דקות.

7

אופים את הקובנה כ־20 דקות ללא כיסוי עד הזהבה קלה. בשלב זה הבצק נראה עדיין "חי" וזה בסדר.

8

מנמיכים את טמפרטורת התנור ל־100 מעלות, מכסים את הסיר ואופים במשך לילה (8־10 שעות).