מתכון

קולרבי אפוי ממולא בירוקים

מנה אישית מרהיבה ביופייה שחוגגת את התוצרת האביבית הטרייה ומתאימה במיוחד לפתיחת הארוחה

14,335 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
קולרבי אפוי ממולא בירוקים של אורי שביט. צילום: אורי שביט
קולרבי אפוי ממולא בירוקים של אורי שביט. צילום: אורי שביט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

למלית

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־220 מעלות.

2

מעסים את הקולרבי בשמן זית ומלח ים ומעמידים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כחצי שעה עד שהקולרבי רכים אך לא מתפרקים.

3

מצננים מעט.

4

מרוקנים בכפית את תוכן הקולרבי וקוצצים אותו גס.

5

מלהיטים מחבת רחבה או ווק, יוצקים שמן זית ומטגנים את השום ותוכן הקולרבי עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את העלים הירוקים ומקפיצים 2־3 דקות עד שהם מתרככים מעט.

6

מוסיפים שמיר, פלפל, מיץ וקליפת לימון, ממרח לימון כבוש וצנוברים. מערבבים ומקפיצים כ־2 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.

7

ממלאים את הקולרבי הצלוי בתערובת העלים, מפזרים מעל מעט קליפת לימון מגוררת ומגישים.