מתכון

קונפי שום

קונפי הוא טכניקה לשימור של ירקות, בשר או דגים על ידי בישול שלהם בשמן בטמפרטורה נמוכה עד שהם רכים ומתמסרים, כמעט נמסים

16,834 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
קונפי שום של טל סורסקי
קונפי שום של טל סורסקי

למרות שהיא התפתחה כטכניקה לשימור, היום משתמשים בשיטה הזו פשוט כי היא מניבה חומרי גלם במרקם רך, כמעט נמס, שכיף לפגוש במנות שונות. אפשר להשתמש בקונפי שום כתוספת לפיצה או פסטה, במנת אנטיפסטי או כבסיס לממרחים – למשל בממרח קונפי שום ולימונים כבושים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-120 מעלות.

2

מניחים שיני שום בקערה חסינת חום ויוצקים שמן זית לכיסוי. חשוב שהשמן יכסה לגמרי את כל שיני השום. אופים בתנור במשך שעה וחצי עד ששיני השום רכות מאוד ומזלג הננעץ בהן חודר בקלות.

3

מעבירים את שיני השום לצנצנת מעוקרת ומכסים לגמרי בשמן. אם נשאר שמן, אפשר לשמור אותו בנפרד ולהשתמש בו לתיבול. הקונפי יישמר במשך חודשים כי עוד שיני השום מכוסות לחלוטין בשמן. הקפידו להכניס לצנצנת רק כלים נקיים כדי למנוע היווצרות עובש.

קיצור דרך: קונפי שום עם טריק 

אם רוצים להכין קונפי שום בכמות קטנה יותר: לוקחים ראש שום ומסירים את חלקו העליון. מניחים אותו בתוך רדיד אלומיניום ויוצקים עליו 1/3 כוס שמן זית. סוגרים ואופים שעה וחצי בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות. אחרי האפייה, שיני השום מתרככות למרקם של משחה וכדי לחלץ אותה פשוט לוחצים על החלק התחתון של השום.

לבלוג של טל סורסקי – מה יש לאכול