מתכון

קורנביף

אפשר לאכול את הקורנביף חם או קר, כתבשיל עם כרוב ותפוחי אדמה מבושלים, בכריך או כ"קולד קאט"

23,607 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קורנביף של שף ערן ביק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
קורנביף של שף ערן ביק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבריין

לבישול

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה בסיר את חומרי הבריין ומבשלים במשך 15 דקות ברתיחה עדינה עד שהסוכר והמלח נמסים. מסירים מהלהבה ומצננים. מעבירים את הבריין לכלי צר וגבוה ומניחים בתוכו את נתח חזה הבקר. מניחים משקולת על הנתח כדי להבטיח שכולו יכוסה בבריין. מכסים ומעבירים למקרר ל-5 ימים.

2

מוציאים את הנתח מהבריין ושוטפים היטב במים.

3

מעבירים את הנתח לסיר עם חומרי הבישול ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 3-2 שעות עד שהנתח מספיק רך לפריסה אך לא מתפרק — דוקרים את הנתח בסיכה דקה ורואים אם היא חודרת בקלות. מסירים מהלהבה ומשהים את הנתח כרבע שעה בנוזלים.

4

מוציאים את הנתח מהסיר ומצננים כחצי שעה לפחות. מעבירים למקרר את הנתח השלם ופורסים דק לפני ההגשה. שומרים במקרר במשך כשבוע.