מתכון

קושרי: תבשיל אורז ועדשים

מדובר בתבשיל המזכיר את המג'דרה ומגישים אותו עם רוטב עגבניות

14,633 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קושרי, קצת אחרת מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
קושרי, קצת אחרת מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

הכרתי את ה"קושרי" כשקיבלתי את הספר הראשון של אוטולנגי ומאז אני מכינה גרסאות שונות שלו. אני מדלגת על הרוטב ומוסיפה עשבי תיבול וכל מיני אגוזים ומתקבלת תוספת טעימה במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים

1

שמים בסיר גדול את העדשים ומכסים בהרבה מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית 20-15 דקות עד שהעדשים רכות ונגיסות אך לא מתפוררות (זמן הבישול משתנה לפי גודל הלהבה ועובי הסיר, ולכן מומלץ לטעום כמה עדשים בכל כמה דקות כדי לבדוק אם הן הגיעו לדרגת הרכות הרצויה). מסננים ומייבשים מעט.

מכינים את האורז

2

מרתיחים מים בקומקום. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומטגנים את האטריות כ-2 דקות עד שהן מתחילות להזהיב ומעט להשחים, חשוב להשגיח שלא יישרפו. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח, הקינמון, הפלפל, הציפורן ו-½1 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 15 דקות. מכבים. מערבבים במזלג, מניחים מגבת מטבח (עבה ונקייה) על הסיר וסוגרים את המכסה על המגבת (טריק של סבתות שגורם לאורז להיות אוורירי יותר) ומשהים לפחות 10 דקות.

3

קולים את הצנוברים במחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים מעט.

מרכיבים את המנה

4

מוסיפים לסיר האורז את העדשים ומערבבים בעדינות, מוסיפים את הצנוברים והפטרוזיליה ומערבבים שוב. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

מתוך הספר:

אז מה את עושה כל היום? כתיבה, עיצוב, צילומים וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט, הוצאת כתר, כשר, 204 עמ'

עטיפת הספר "אז מה את עושה כל היום?" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
עטיפת הספר "אז מה את עושה כל היום?" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט