מתכון

קלמרי ומרגז צלויים עם אפיו גזר ותרד

אם עוצמים את העיניים, אפשר לדמיין שהמנה הזו מגיעה מעיר נמל דמיונית, שיושבת איפשהו על הנתיב שבין יוון לספרד

960 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
קלמארי ומרגז צלויים עם אפיו גזר ותרד של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קלמארי ומרגז צלויים עם אפיו גזר ותרד של יאיר יוספי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לאפיו גזר ותרד

אופן ההכנה

מכינים את האפיו

1

חולטים תרד כדקה במים רותחים ומעבירים למסננת.

2

ממיסים חמאה בסיר קטן ומאדים גזרים כ-10 דקות על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהם מתרככים מעט.

3

יוצקים יין ומבשלים 5-4 דקות עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין והגזרים במרקם אל-דנטה. מכבים את הלהבה.

4

מוסיפים מיץ לימון ואת התרד החלוט ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים ומתקנים תיבול. מכסים ושומרים חם.

צולים מרגז וקלמארי ומגישים

5

מתבלים קלמרי במלח ומברישים בשמן זית. מברישים גם נקניקיות בשמן זית.

6

מלהיטים היטב מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות וצולים את פרוסות המרגז 3-2 דקות על להבה גבוהה עד שהן מתקשות מעט. מוסיפים את הקלמארי וצולים עוד 2 דקות עד שהקלמרי מוכנים.

7

מניחים את תבשיל הגזר בצלחות הגשה אישיות ומעליו את הקלמארי והמרגז.