אם אין לכם כוח, גם ממרח נוטלה יתאים – ממירים את מלית הבראוניז בצנצנת נוטלה גדולה (850 גרם).
שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית בראוניז
לאפייה
אופן ההכנה
1
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל (בפולסים של 15 שניות, אחרת השוקולד עלול להישרף). מעבדים ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד־חמאה. מוסיפים קמח ואבקת קקאו ומעבדים במהירות בינונית לתערובת חלקה ונטולת גושים.
2
מחממים תנור ל־180 מעלות. מחלקים בצק ל־3 חלקים שווים ומשטחים כל חלק לעיגול בעובי של כ־1/2 ס"מ. מברישים 1 ס"מ משולי הבצק בביצה טרופה (הביצה תשמש כדבק לסגירת המאפים).
3
בעזרת כף (או כף גלידה) מניחים כשליש ממלית הבראוניז במרכז כל עיגול בצק. סוגרים כל עיגול לחצי, מהדקים היטב את השוליים וצובטים אותם ליצירת קפלים קטנים (כך המלית לא תברח החוצה במהלך האפייה).
4
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מברישים את חצאי העיגולים הממולאים בביצה טרופה ומפזרים מעליהם שקדים ושומשום שחור. מניחים בתבנית לתפיחה של כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל־220 מעלות.
5
מעבירים לתנור ואופים כ־15 דקות עד שהקלצונה משחימים.