מתכון

קעאק אל עיד

בשונה ממעמולים הממולאים בתמרים ועשוים בצק סולת, את הקעאק אל עיד מכינים מבצק על בסיס קמח חיטה

12,236 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
קעאק אל עיד. צילום: רן בירן
קעאק אל עיד. צילום: רן בירן

בדומה למעמולים – גם לעוגיות הללו יש לב עשוי תמרים טחונים. הבצק רך ונימוח וכיף לטבול את העוגיות בקפה או בתה לא ממותקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מסטיקה ומחלב בקערה רחבה. מוסיפים חמאה רכה, לשים ביד לבצק אחיד, מכסים בניילון רפוי או מגבת ומניחים בצד לשעה. כעבור שעה מוסיפים 2/1 כוס מים ולשים לבצק אחיד. נותנים לבצק לנוח 1/2 שעה.

מכינים את המלית

2

טוחנים תמרים מגולענים עם קינמון ואגוז ומוסקט למחית אחידה במעבד מזון.

מעצבים ואופים

3

מחממים תנור ל־200 מעלות. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 15־20 גרם אחד. מרדדים כל כדור בעזרת היד לאליפסה שטוחה. מניחים במרכז כל אליפסה ככפית ממלית התמרים ומגלגלים אותה לגליל. אוחזים את הגליל בשני הקצוות ומפתלים אותו לטבעת. מרחיבים מעט את החלל במרכז הטבעת בעזרת האצבע.

4

מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת נייר אפייה ברווחים קטנים ואופים כ־10 דקות לגוון זהוב אבל לא שחום.