מתכון

קפה לאטה עם דלעת מתובלת

משקה הדגל של עונת החורף בחו"ל הוא קפה שמשלב בתוכו דלעת. עד שהיום אפשר למצוא גרסאות ל"פאמפקין ספייס לאטה"

12,180 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
קפה לאטה עם דלעת מתובלת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח
קפה לאטה עם דלעת מתובלת של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

לפני כמה שנים סטארבאקס השיקו תפריטי משקאות עונתיים שהפתיע בפופולריות שלו. קצת הזוי שהתפריט הזה נולד רק לאחרונה כי זה רעיון פשוט מושלם. הוא תפס, חוץ מבארץ, מה שלא משאיר לנו ברירה אלא להכין אותו לבד. במתכון יש סוכר אבל אתם ממש לא חייבים להשתמש בו, לי המתיקות של דלעת מספיקה.

מתכון לתבלין דלעת

מתכון למחית דלעת ביתית

לבלוג של ליאור משיח על דלעת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר (רק אם מעדיפים משקה מתוק) במיקסר בעזרת וו הקצפה, רק עד קבלת קצפת יציבה. שימו לב: הקצפת יתר תגרום לקצפת להישבר יצירת גושים וזה בלתי הפיך. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ושומרים בצד.

2

מערבבים חלב ודלעת בסיר בינוני אם רוצים מוסיפים סוכר. מוסיפים תמצית וניל, תבלין דלעת וקפה נמס - אם אתם מכינים את הקפה מקפה אספרסו לא מוסיפים לתערובת אלא מוזגים אותו לשני ספלי הגשה - מערבבים מעל להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.

3

מסירים מהאש ומוזגים לספלים. מזלפים מעל הספלים את הקצפת (אם לא רוצים לזלף אפשר פשוט להניח קצפת מעל המשקאות בעזרת כף).