מתכון

קציצות דג בתבשיל חומוס, מנגולד וארטישוק

המנה הזאת היא ערבוב ירושלמי של מסורת ורעננות

35,165 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
קציצות דג בתבשיל חומוס, מנגולד וארטישוק של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קציצות דג בתבשיל חומוס, מנגולד וארטישוק של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הירקות שמתקרמלים בטיגון ובישול ארוך תורמים למנה מתיקות. הקציצות עוברות בישול קצר, שמשמר את העסיס והבשרניות של הדגים, ומביאות למנה טעם רענן של ים. הארטישוק הירושלמי מביא רובד אדמתי; והתבלינים, המנגולד והחומוס מתכתבים עם הטאג’ינים הצפון אפריקאיים. הארטישוק הכבוש (המיובא מאיטליה) נותן עקיצה של חמיצות מעוררת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל ירקות

לקציצות

אופן ההכנה

מכינים את תבשיל הירקות

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך ומטגנים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל וכרישה במשך 5 דקות, גזר 5 דקות, פלפל 5 דקות ולבסוף מנגולד וארטישוק ירושלמי במשך 5 דקות נוספות.

2

מוסיפים שום ומטגנים דקה-שתיים תוך כדי ערבוב עד שעולה ניחוח. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה.

3

מסננים את החומוס והארטישוק הכבוש (את הנוזלים כדאי לשמור כבסיס לוויניגרט או לאיולי) ומוסיפים לסיר. יוצקים מים עד לכיסוי, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה.

4

מוסיפים אריסה, לימון כבוש וכוסברה ומבשלים 15 דקות נוספות. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים 5 דקות נוספות.

מכינים את הקציצות

5

מחממים מחבת על להבה בינונית כדקה. מוסיפים שמן, בצלים וכרישה ומטגנים כ-10 דקות עד לקבלת גוון שחום. מצננים.

6

מערבבים בקערה את תערובת הבצל והכרישה עם שאר חומרי הקציצות.

7

מחממים מחבת נקייה עם שמן לטיגון.

8

יוצרים בידיים רטובות קציצות בגודל כדורי פינג-פונג ומטגנים אותן כ-5 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.

לפני ההגשה

9

מחממים שנית את התבשיל על להבה בינונית ומבשלים בתוכו את הקציצות המטוגנות במשך 20 דקות. מגישים חם.

הכנה מראש: את התבשיל כדאי להכין יומיים מראש ולשמור בקירור. את הקציצות מטגנים יום מראש ומוסיפים לתבשיל רק לפני ההגשה.