מתכון

קרטיב ענבים עם ריבה ומרמלדת ענבים

קינוח שעובד מצוין גם כשמכינים רק חלקים ממנו, אבל כשמגישים את כל החלקים יחד הוא הופך לשלמות

2,324 בשלנים התעניינו במתכון זה
קרטיב ענבים עם ריבה ומרמלדת ענבים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
קרטיב ענבים עם ריבה ומרמלדת ענבים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

קינוח שעובד מצוין גם כשמכינים רק חלקים ממנו: קרטיב נהדר כפינוק לילדים, ריבה כממרח על פרוסת לחם ומרמלדה כנשנוש – אבל כשמגישים אותם יחד, הקינוח הופך לשלמות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרטיב

לריבת ענבים

למרמלדת ענבים ירוקים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הקרטיב

1

טוחנים ענבים במעבד מזון במשך 2 דקות, עד קבלת תערובת אחידה. מסננים לקערה, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.

2

יוצקים את התערובת לתבנית קרטיבים ומכניסים למקפיא לשעה להתייצבות ראשונית. מוציאים מהמקפיא, מכניסים מקלות עץ ומחזירים למקפיא ל־17 שעות לפחות (עד שבועיים).

מכינים ריבת ענבים

3

מביאים לרתיחה בסיר ענבים, סוכר ומים. מערבבים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ־20 דקות. מוסיפים תבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד שעה, עד שהריבה מסמיכה (כדי לבדוק שהריבה מוכנה מקררים צלחת, יוצקים עליה כפית ריבה ובודקים שהיא מתייצבת. אם לא, ממשיכים לבשל).

מכינים מרמלדת ענבים ירוקים

4

מביאים לרתיחה בסיר ¼1 כוסות סוכר ומים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ־10 דקות, עד קבלת סירופ. מוסיפים עוד 1/4 כוס סוכר, אגר־אגר, פקטין וענבים, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. ממשיכים לבשל 3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מתאחדת.

5

יוצקים את התערובת מיד לתוך תבנית או קופסה כך שעובי המרמלדה יהיה לא פחות מ־3 סנטימטר. מצננים תחילה לטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים לקירור ל־12 שעות לפחות, עד שהמרמלדה מתייצבת לגמרי.

מרכיבים את המנה ומגישים

6

מחלצים את המרמלדה מהתבנית, חותכים לקוביות בגודל 3 סנטימטר ומצפים בסוכר (אפשר לשמור במקרר עד שבועיים). מורחים בתחתית צלחת הגשה ריבת ענבים. מניחים מעל קרטיב, מפזרים 2־3 קוביות מרמלדה, ענבים קפואים ועלי נענע ומגישים מיד.