מתכון

קרעי תפוחי אדמה וגרמולטה

כשתפוחי האדמה חמים מניחים אותם על צלחת הגשה, מתבלים במעט מלח ושמן זית ומפזרים מעל את הגרמולטה

10,870 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
קרעי תפוחי אדמה וגרמולטה של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו
קרעי תפוחי אדמה וגרמולטה של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות.

2

מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל שמן זית ומלח ואופים בתנור כ־40 דקות עד לריכוך התפוחים (בודקים בעזרת סכין: מחדירים סכין לתפוח האדמה, ואם היא מחליקה פנימה והחוצה בקלות, תפוחי האדמה מוכנים).

לגרמולטה

3

בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים.

4

מחממים בסיר שמן לטיגון, ובינתיים קורעים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות. כשהשמן רותח מטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג (במקום טיגון, ניתן לצלות את תפוחי האדמה בתנור ב־250 מעלות במשך 5־10 דקות עד להזהבה יפה).

להגשה

5

כשתפוחי האדמה חמים מניחים אותם על צלחת הגשה, מתבלים במעט מלח ושמן זית ומפזרים מעל את הגרמולטה.