מתכון

קרפ טאטין

השף יונתן בודק מקרפרי ברטון מלמד אתכם להכין קרפים מושלמים, ובמה למלא אותם כדי שיהפכו לכוכבים של שולחן החג

1,085 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קרפ טאטין של שף יונתן בודק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן
קרפ טאטין של שף יונתן בודק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן

בלילת הבסיס לקרפים מלוחים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרפים

לתפוחים מבושלים

לקרמל מלוח

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את התפוחים המבושלים

1

מבשלים בסיר את כל המרכיבים עד שהנוזלים מתאדים והתפוחים רכים.

מכינים את הקרמל המלוח

2

מבשלים בסיר על אש נמוכה את הסוכר עד שהוא מתקרמל. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים היטב בזהירות רבה. מוסיפים את השמנת ומצמצמים במשך 10 דקות על אש בינונית. מצננים.

מכינים את הקרפים

3

מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד קבלת בלילה אחידה. מניחים לבלילה לתסוס מעט.

4

משמנים מחבת בחמאה או בשמן, יוצקים מצקת מבלילת הקרפים למרכז המחבת ומטים אותה בעדינות כך שתימרח על כל שטח המחבת או שמורחים בעזרת מגב לקרפים. כשהדפנות מתחילות להשחים הופכים את הקרפ בעזרת ספטולה, ממתינים 30 שניות ומסירים מהמחבת.

מרכיבים את הקרפים

5

מקפלים כל קרפ לחצי, מורחים שכבה דקה של שמנת חמוצה, מפזרים 2 כפות של התפוחים המבושלים, מזלפים את הקרמל המלוח ואת שקדים ומקפלים שוב לחצי.