מתכון

קרקר כוסמת

סופר קראנצ'י, טעים וממכר- הקרקרים האלו נחטפים מהר, אז תשקלו להכפיל כמויות

יולי 2019
קרקר כוסמת של נריה קלנטרוב. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
קרקר כוסמת של נריה קלנטרוב. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות.

2

מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים עד לקבלת בצק יציב. מעבירים למקרר ל-20 דקות.

3

מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה משומנים ומרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ. מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית.

4

אופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומעלים את החום ל-200 מעלות.

5

חותכים את הבצק לצורות קרקרים (משולשים או ריבועים) בעזרת גלגלת פיצה. מחזירים לתנור ואופים כ-8 דקות נוספות עד שהקרקרים יבשים לחלוטין. מצננים ומעבירים לכלי אטום. שומרים בטמפ' החדר עד שבוע.